Bir nev’i internet bilgi kaynağınız

Hayata dair çok şeyi burada bulabileceksiniz

Çinden ucuz ürün getirmenin sırları

Yazar: admin | Yayın Tarihi: 23 Ocak 2009 | Yorumlar: 9 Yorum
Kategori: internetten para kazanmak

Gittigidiyor.com Ebay.com nevaria.com gibi popüler e-ticaret sitelerinde yer alan ürünlerin bir çoğu çin, singapur, hong kong gibi uzakdoğu ülkelerinden gelmektedir. Dediğim ülkelerde hangi ürün grubu olursa olsun ülkemize getirtmek oldukça zahmetli ve organizasyon gerektiren bir iştir. Misal olarak bayan takısı sektöründe iyi para kazanma ihtimalimizin olduğunu keşfettik. Bunun ardından yapmamız gereken şey, o ürünü en uygun fiyata yurt dışından hangi kanalla tedarik etmemiz gerektiğidir. Çin de yakın ve güvenebileceğimiz bir arkadaşımız varsa bu durum en iyi seçenek olacaktır. Şayet tanıdık bulma imkanınız yoksa bu durumda çinli sitelere dadanacağız.

Bazı çinli satıcılar kendi web sitelerinde giyim, aksesuar, ev elektroniği gibi ürünleri satmaktadır. Bunların büyük bir kısmının dolandırıcı olduğu tecrübeyle ispanlanmıştır. Hatta ayıptır söylemesi bir çinli üçkağıtçı satıcıya 200 dolar kaptırmıştım. Bu nedenle özellikle Western Union ödemesi isteyenlere asla kanmayın. Sizi ikna edebilmek için inanılmaz cazip fiyatlar sunuyorlar ve sonra da ortadan kayboluyorlar. Bu nedenle Paypal kabul eden satıcıların dalavere çevirme ihtimalleri daha azdır. Ancak onlar da en kötü kalitedeki mallerı size yollamaktan geri kalmazlar.

Çinden ürün mal getirtirken bunun nakliye ve kargo maliyetlerini hesaplayarak bir toplam maliyet çıkarmak bence en iyisi olacaktır. Çinli siteler ve ebay.com daki çin menşeili satıcılar genelde kargo masraflarından iyi paralar kazanırlar. Bu nedenle resmi kargo ücreti tablolarına asla inanmayın ve sıkı pazarlık yapın. Özellikle EMS gibi kargo şirketlerinin kurumsal indirim sunduklarını ve % 60 a varan indirimleri çinli satıcılara uyguladığını biliyorum. Çünkü aynı indirimden şu anda ben de yararlanıyorum.

Bir de ürün kalitesini muhakkak belirleyiniz. Bunu yaparken taobao.com gibi çinli e ticaret sitelerinde araştırma yapmanız gerekecek. Bu araştırmayı da biraz ingilizce biliyorsanız google translate hizmetinden ingilizceden çinceye çeviriler yaparak halledebilirsiniz.

Başka bir paylaşımımı inceleyebilirsiniz

«

»

Yazıya Gelen Yorumlar

1

mert can
01 Kasım 2009´de söylemiş


Merhaba arkadaşlar,

Sizlere kesinlikle Çinden, özellikle internetten (alibaba.com, vs..) hiçbir şekilde ürün almamanızı tavsiye ederim. Çünkü bunların %95 dolandırıcı. Nereden mi biliyorum? Çünkü bende bu oyuna geldim o yüzden. Fakat benim gönderdiğim para miktarı o kadar büyük bir miktar değil. Paranızı kesinlikle internet üzerinden Western Union vs. göndermeyin. Gönderdiğiniz takdirde dolandırıldınız demektir. Bir de size ürünü gönderdiklerine dair EMS tracking numarası veriyorlar. Bu da tamamen sahte. Eğer birazcık araştırma yaparsanız ne kadar haklı olduğumu görürsünüz.

Çok detaylı bilgi almak isteyenler bana başvurabilirler. Ben onların her halikarda dolandırıcı olduğunu kolaylıkla ispatlayabilirim.

Aşağıdaki adresteki 315 ve 316 numaralı yorumları okuyabilirsiniz. Bana aittir.

http://resources.alibaba.com/topic/468639/List_the_company_scammer_names_/32.htm?va=0

Detaylı bilgi almak isteyenler için MSN adresim: mert_can2@yahoo.com

2

math29
21 Aralık 2009´de söylemiş


kardeşlerim siz siz olun bilmediğiniz çinli sitelerden alışveriş yapmayın şayet ben yaptım şu an çok pişmanım. http://www.hmhoto.com diye bir site beni dolandırdı. özellikle parayı western union ile isteyen ve normal değerinden çok ucuza telefon veya elektronik eşya satan sitelere kanmayın.
bunların hepsi dolandırıcı aşağılık herifler.

3

serdar ss
06 Şubat 2010´de söylemiş


Sakın ola bu tarz oyunlara gelmeyin benim de 220 dolarım gitti, western union ile saklın para göndermeyin. Çok pislik ve karaktersiz adamlar bu çinliler sakın ola güvenmeyin.

4

sanat
21 Aralık 2010´de söylemiş


birkaçgün öçncede 354 usd ben kaptırdım…
bana mini wirles laptop gönderdiler…önce sahte tracknumber verdiler.uluslar arası suç işlediklerini peşlerini bırakmayacağımı söyledim.sonunda bana yeni numara verdiler. kargom geldiğinde şok oldum….arkadaşlar mağdurlar bir araya gelerek konsolosluğa şikayet edersek en azında bu şerefsizler yakalanır diye düşünüyorum. internet üzerinden insanları dolandırmak suçtur. sesiz kalmayalım derim.
sahte site:)
http://useful-various.com

5

doğan
18 Nisan 2011´de söylemiş


bende 6500 dolar kaptırdım aptalım :) western ünion ile..adresi var ismi var eğer yardımcı olabilcek birisi varsa çok memnun olurum

6

Telpa
03 Mayıs 2011´de söylemiş


Zaten bu dolandırma işinin içinde AliBaba çalışanları da varmış:
http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?tarih=26.04.2011&Newsid=143910

7

orhan
16 Ağustos 2011´de söylemiş


arkadaşlar bende tradekey e mesaj atmıştım sanırım.arkasından takır takır bütün çinliler beni ekledi.firstsupplier@hotmail.com AMY
putianhonesty@hotmail.com
sejtrade@hotmail.com KİNG
empire.elecs@hotmail.com MİCHAEL
tutop.trade@hotmail.com
real-seller@hotmail.com
z.mall.business@hotmail.com

dikkatli olun arkadaşlar.bunlara kanmayın.sağolsun hakan diye biri beni ekledi ve ben dolandırıldım senin bildiğin bir çin sitesi var mı dedi iphone 5 64 gb satacakalrmış.allahtan ben 100 dolara anlaşmıştım geri kalanıda sonra verecektim.sonra mtcn numarasını istedi benden Lİ bense ona parayı yolladım ancak ürünü yollamadan mtcn numarasını vermeyeceğimi söyledim.oda ben güvenirli bi iş adamıyım falan desede artık ikna olamazdım.ürünü yatırdığımıa dair kağııdn fotosunu çekip yolladım mtcn numarasını silip.şimdi kudurmuştur.yarın üzerinden kesintide yapsaalar paramı geri alacağım .ucundan döndüğüm için mutluyum

8

Semih
13 Ekim 2011´de söylemiş


Valla arkadaşlar bende uzunca bir araştırma yaptım ve sonunda kendim gideyim dedim güvenemedim hiç bir siteye..Hayırlısı ile salı gecesi uçuyorum Çin’e

Bilgi almak isteyen arkadaşlar için yardımcı olurum

bumblebeee1@gmail.com.Yada mail adresime yazın şikayet dilekçelerinizi gidince onların konsolosluğuna yada bizim konsolosluğumuza bırakabilirim

9

hakan can
21 Ocak 2012´de söylemiş


merhabalar ben 2 hafta önce alibaba.com dan görüştüğüm bir firmadan bir adet malzeme istedim firma ismi Ningbo 3A Coating Equipment Co., Ltd. WESTEN UNION İLE 4 GÜNDE UÇAKLA GELDİ. YARIM KİLO 45 DOLAR ÖDEDİM malzeme istediğim bir malzeme üstelik üstünde değişiklik yapılmasını istediğim şeyleride yapmışlardı.ben bu firmadan yüklü malzeme çekmek istiyorum bu firmayı bilen yada nasıl bir firma olduğunu nasıl öğrenirim.web siteleri var http://www.3ajd.com/ bu siteyi okuyunca tereddüt etdim

Düşüncelerinizi duymaya ihtiyacım var!

Zamanınızın çok küçük bir bölümünü ayırarak, bu form aracılığı ile yazı hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum yazarken kullanabileceğiniz XHTML etiketlerini görmek istermisiniz?

Aşağıdaki XHTML etiketlerini kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""></a>
<abbr title=""></abbr>
<acronym title=""></acronym>
<b></b>
<blockquote cite=""></blockquote>
<cite></cite>
<code></code>
<del datetime=""></del>
<em></em>
<i></i>
<q cite=""></q>
<strike></strike>
<strong></strong>